10 اشتباه وردپرس که باید از آن ها اجتناب کنین

10 اشتباه وردپرس که باید از آن ها اجتناب کنین

وردپرس ابزاری قدرتمند با مجموعه ای از گزینه های در دسترس برای شماست.

اما این گزینه ها می تونه دلیل اشتباهات بشه. در این مقاله از مستر وب این اشتباهات رو لیست کردم.

وردپرس ابزاری شگفت آور، قدرتمند و انعطاف پذیر است. اما مانند هر ابزاری، گزینه های گسترده آن به این معنیه که اشتباه کردن با استفاده از این گزینه ها بسیار محتمل است.

همه این اشتباهات بر وب سایت شما تأثیر منفی میذارن و برخی از آن ها می تونن کاملاً ویرانگر باشن.

به همین دلیل بسیار مهمه که این اشتباهات رو بشناسین و از آن ها اجتناب کنین.

در این مقاله، شما 10 اشتباه رایج در وردپرس و نحوه جلوگیری از آن ها رو خواهید آموخت.

  • استفاده از مضامین یا تم ها با کدگذاری ضعیف

  • این اولین و مهم ترین نکته ای است که باید مورد توجه قرار بگیره، زیرا پایه و اساس تلاش شما برای سئو رو تشکیل میده و صادقانه بگم، بیشتر تم ها از این نظر مضحک هستن.

    اگه تم شما به صورت سفارشی ساخته شده باشه، یا از یک فروشنده تم خریداری شده باشه یا به طور رایگان از بایگانی وردپرس بارگیری بشه.

    چند جزئیات مهم وجود داره که باید ارزیابی کنین تا مطمئن بشین که در معرض آسیب قرار نخواهید گرفت، از جمله:

    اعتبار سنجی HTML

    این امر بسیار حیاتی است، زیرا HTML نامعتبر می تونه باعث ایجاد مشکلات رندر بشه که هم کاربران و هم موتورهای جستجو رو تحت تأثیر قرار میده.

    وقتی این اتفاق می افته، می تونین بازدیدکنندگان خود رو از دست بدین، زیرا وب سایت شما به درستی برای آن ها نمایش داده نمیشه و / یا کار نمی کنه.

    همچنین نمی تونین رتبه خوبی داشته باشین، زیرا موتورهای جستجو نمی تونن صفحه شما رو به درستی ارائه بدن و محتوای موجود در آن رو درک کنن.

    یک ابزار ساده و رایگان برای بررسی اعتبار سنجی HTML با نام W3C’s Markup Validation Service وجود داره.

    مواردی وجود داره که ممکنه از منظر بازگشت سرمایه، ارزش رفع برخی خطاها رو نداشته باشه.

    همچنین لازم به ذکره که ممکنه نتونین برخی از خطاها رو برطرف کنین، زیرا ممکنه از مواردی ناشی بشه که توانایی ویرایش آن ها رو ندارین، مانند عملکرد اصلی در برخی از تم ها یا پلاگین ها.

    در مواردی از این دست، اگه با خطاهای شدیدی روبرو بشین که باعث مشکلات رندر میشه، شروع و بازسازی از ابتدا منطقی تر به نظر میرسه.

    درخواست های HTTP

    بسیاری از تم ها تعداد غیر منطقی از اسکریپت ها، تصاویر، فونت ها و انواع دیگه فایل ها رو بارگیری می کنن، که باعث بارگیری کند صفحات شما میشه.

    بدترین قسمت اینه که بسیاری از تم ها این فایل ها رو بدون نیاز بارگیری می کنن.

    بسیاری از تم ها به جای اینکه فایل ها رو فقط در صفحاتی که از آن ها استفاده میشه بارگیری کنن، به راحتی آن ها رو در هر صفحه بارگیری می کنن، که سرعت بارگیری آن به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کنه.

    سرعت صفحه هم برای کاربران و هم برای سئو بسیار مهمه.

    البته هیچگاه دانلود تعداد خاصی فایل برای هدف گذاری وجود نداره، اما همیشه از نظر عملکرد، تعداد کمتر بهتر است؛ به خصوص اگه سرعت بارگیری وب سایت شما کم باشه.

    اندازه DOM بیش از حد

    ممکنه این امر فوق العاده فنی به نظر برسه، اما در واقع بسیار ساده است.

    فقط به این معنیه که ما باید اطمینان حاصل کنیم که HTML برای سایت وردپرس تا حد ممکن کارآمد است.

    اگرچه به نظر بی اهمیت می رسه، اما کد HTML کارآمد می تونه نقش بسزایی در عملکرد سایت داشته باشه، زیرا هر عنصر در استفاده از حافظه، محاسبات سبک و بازپخش طرح تأثیر داره.

    بسیاری از تم ها از عناصر HTML بیش از حد استفاده می کنن، که غالباً در چندین سطح قرار گرفتن و این عملکرد رو به سرعت از بین می بره.

    این مورد رو با وب ساز ها مشاهده می کنیم، اما در سطح تم نیز مشاهده میشه، زیرا بیشتر توسعه دهندگان و طراحان سایت با کم توجهی به کارایی کد، بر ظاهر بصری تمرکز می کنن.

  • استفاده از وب سازها

  • ممکنه برخی افراد با من مخالف باشن، اما معتقدم که استفاده از صفحه ساز اشتباه بزرگی است.

    من استدلال هایی رو که به نفع این ابزار است درک می کنم؛ آن ها افزودن و ویرایش محتوای طراحی شده رو برای افراد آسان می کنن.

    اما مشکل اینه که آن ها کد پف کرده زیادی ایجاد می کنن، تماس های غیرضروری HTTP رو اضافه کرده و اغلب خطاهای HTML ای رو معرفی می کنن که نمی تونین برطرف کنین.

    من هرگز یک صفحه ساز ندیدم که کدی پاک و کارآمد تولید کنه.

  • نصب بیش از حد پلاگین ها

  • یکی از مواردی که وردپرس رو بسیار قدرتمند می کنه، ساده بودن افزودن عملکرد و قابلیت با نصب یک یا چند پلاگین است.

    دیگه زمان لازم برای استخدام طراح و صرف پول زیاد برای افزودن ویژگی جدید گذشته است.

    اما نصب پلاگین می تونه مشکلات قابل توجهی ایجاد کنه. اولین مشکل اینه که طیف گسترده ای از کیفیت توسعه در این پلاگین ها وجود داره.

    بسیاری از پلاگین ها همانند تم ها، کدگذاری ضعیفی دارن که باعث کاهش سرعت بارگیری و ورود خطاهای HTML به وب سایت شما میشه.

    غالباً، این پلاگین ها دسته ای از اسکریپت ها، فایل های CSS، تصاویر و فونت ها رو بارگیری می کنن که باعث کاهش بیشتر سرعت و ایجاد تجربه کاربری ضعیف میشه.

    مشکل دیگه اینه که به دلیل آسان بودن آن ها، بسیاری از افراد با نصب پلاگین های زیاد اشتباه می کنن.

    این کار باعث میشه وب سایت های شما هر چقدر هم که کدگذاری شده باشه، کندتر بارگیری بشه، زیرا برای اجرای عملکردی که ارائه میدن و همچنین درج هر فایل خارجی که بارگیری می کنن، هنوز به قدرت پردازش نیاز دارن.

  • بهینه سازی نکردن رسانه

  • این روزها همه ما یک دوربین فوق العاده قدرتمند رو در جیب خود حمل می کنیم که به ما امکان میده عکس های جدید رو به راحتی به وب سایت وردپرس خود اضافه کنیم، اما این کار منجر به یک اشتباه رایج و قابل توجه میشه.

    وقتی با آیفون یا دستگاه Android خود عکس می گیرین، تصویر به طور کلی از آنچه برای استفاده در وب سایت شما لازمه، بزرگ تر خواهد بود.

    این تصاویر با وضوح بالا برای چاپ یا حتی برش بخش کوچک تری برای نمایش در اندازه کامل بدون از دست دادن کیفیت بسیار مناسب هستن.

    اما اگه مستقیماً در کتابخانه رسانه وردپرس شما بارگذاری بشن، غالباً به صورت تصاویر بزرگ و بهینه نشده ذخیره میشن.

    برخی از تم ها به طور خودکار اندازه بارگذاری ها رو براساس مجموعه ای از جفت های ابعاد تغییر میدن تا به حذف این مورد کمک کنن.

    گرچه بسیاری از تم ها این کار رو انجام نمیدن.

    اگه سایت وردپرس شما از قبل فعال است و شما به تازگی به این موضوع پرداختین، خبر خوب اینه که نیازی به بارگذاری مجدد همه موارد در کتابخانه رسانه خود ندارین، زیرا انواع مختلفی از پلاگین ها برای تغییر اندازه خودکار در دسترس است.

    می خواهم به این نکته اشاره کنم که تهیه نسخه پشتیبان از وب سایت قبل از اجرای پلاگینی از این قبیل کاملاً مهمه، زیرا اگه آن ها چیزی رو که شما قصد نداشتین آن رو حذف یا بازنویسی کنین، حذف کنن، به روشی برای لغو آن نیاز خواهید داشت.

  • حذف یک نقشه سایت XML

  • اگرچه همه می تونن از داشتن نقشه سایت XML بهره مند بشن، این امر به ویژه در وب سایت های بزرگتر از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا به موتورهای جستجو کمک می کنه تا تمام صفحات شما رو پیدا کرده و به آن بپردازن.

    مخصوصاً آنهایی که ممکنه در عمق دفن بشن و تعداد کمی لینک به آن ها داده بشه.

    با کمال تعجب، این ویژگی مهم هنوز مربوط به وردپرس نیست، بنابراین شما باید به یک پلاگین اعتماد کنین.

    به طور کلی Yoast برای این کار بهتره، زیرا چندین ویژگی دیگه رو که به آن ها نیاز دارین نیز در خود جای داده است، اما تعدادی پلاگین وجود داره که می تونه با هر بار افزودن، اصلاح یا حذف صفحات، پست ها و رسانه ها، نقشه سایت XML شما رو به صورت پویا ایجاد کنه.

  • چشم پوشی از به روزرسانی ها

  • با توجه به آنچه که امروز در زندگی در حال وقوع است، تعداد زیادی از وب سایت ها رو مشاهده می کنم و همیشه ناراحتم که برخی از افراد چگونه قدیمی هستن و اجازه میدن پلاگین ها و تم های خود و حتی هسته وردپرس از بین بره.

    البته پس از دهه ها دیدن مداوم این موضوع، دیگه واقعاً تعجب نمی کنم.

    این اشتباه رایج می تونه عواقب ویرانگری داشته باشه، زیرا این به روزرسانی ها علاوه بر اینکه مشکلات عملکرد، طراحی و کاربرد رو از بین میبرن، حفره های امنیتی رو نیز رفع می کنن که ممکنه به هکرها امکان ورود به وب سایت شما رو بده.

    این هکر ها به محض ورود می تونن انواع کارهای مخرب رو انجام بدن، از جمله حذف یا آسیب رساندن به وب سایت، رهگیری اطلاعات کارت اعتباری یا افزودن لینک های خروجی.

    اگه میدونین فردی هستین که وقت خود رو برای به روزرسانی منظم هسته وردپرس نمیذاره، توصیه می کنم به روزرسانی خودکار رو روشن کنی.

  • چشم پوشی از امنیت

  • من قبلاً در مورد پیامدهای امنیتی به روز نکردن پلاگین ها، تم ها و هسته وردپرس صحبت کردم، اما ایمن نگه داشتن وب سایت فراتر از این حرف هاست.

    لازم به ذکره که هیچ راهی برای ایجاد امنیت کامل وب سایت وجود نداره.

    اما با اقداماتی برای تقویت امنیت خود، اکثر هکرها رو از این کار باز می دارین، البته به استثنای افرادی نادر که به طور خاص شما رو هدف قرار میدن.

    دلیل این امر اینه که هک کردن عمدتاً یک بازی اعداد است که در آن هکرها هزاران یا حتی میلیون ها وب سایت رو جستجو می کنن که مستعد آسیب پذیری هایی هستن که به راحتی مورد سوء استفاده قرار می گیرن.

    از نام کاربری پیش فرض استفاده نکنین

    به طور پیش فرض، اولین نام کاربری در نصب وردپرس “ادمین” خواهد بود که باید تغییر کنه، زیرا هکرها این نام کاربری رو برای بار اول امتحان می کنن.

    اگه در حال راه اندازی یک وب سایت کاملاً جدید هستین، تغییر نام کاربری ساده است؛ فقط کافیست آن رو در مراحل نصب تغییر بدین.

    اگه یک وب سایت موجود دارین، راهی برای تغییر نام های کاربری در قسمت سرپرست یا ادمین وجود نداره، با این حال می تونین وارد phpMyAdmin حساب میزبانی خود بشین و پایگاه داده وردپرس رو مستقیماً تغییر بدین.

    همچنین باید نام نمایشی رو در پروفایل کاربری خود تغییر بدین تا با هر پست نام کاربری خود رو به دنیا نمایش ندین.

    منطقه ادمین خود رو قفل کنین

    روش های مختلفی برای محدود کردن دسترسی به منطقه ادمین خود به یک IP خاص وجود داره، که از اکثر تلاش های هک جلوگیری می کنه.

    سرور لینوکس (سرور بیشتر وب ها)

    این یک روند ساده برای ایجاد یک فایل .htaccess با محتوای مناسب و بارگذاری آن در پوشه wp-admin شماست.

    به سادگی ویرایشگر متن رو خاموش کنین، یک فایل جدید ایجاد کرده و کد زیر رو جایگذاری کنین.

    مطمئن بشین که xx.xx.xx.xx رو با IP خود جایگزین کنین، که می تونین با وارد کردن what’s my ip در جستجوی گوگل آن رو پیدا کنین.

    # ALLOW USER BY IP

    <Limit GET POST>

    order deny,allow

    deny from all

    # Replace with your IP address

    allow from xx.xx.xx.xx

    </Limit>

    سرور ویندوز

    اگه در یک سرور ویندوز هستین، شما رو تشویق می کنم که اسناد پشتیبانی مایکروسافت رو جستجو کنین تا روند مناسب برای نسخه ویندوز خود رو پیدا کنین.

    پلاگین ها

    من این راه رو به عنوان آخرین چاره می بینم، زیرا کمترین کارآیی برای محدود کردن دسترسی به IP خاص است.

    همچنین مشکل دیگه ای ایجاد می کنه که در هنگام تغییر IP شما نمی تونین پلاگین رو به IP جدید خود به روز کنین.

    تنها راه دسترسی به قسمت ادمین خود در آن مرحله ورود به سیستم از طریق FTP و حذف پلاگین خواهد بود.

    اگه می خواهید همه اینها رو پشت سر بذارین، در وهله اول بهتره فقط از htaccess. استفاده کنین.

    فعال کردن TFA  (احراز هویت دو فاکتوری)

    احراز هویت دو فاکتوری ابزاری قدرتمند برای محافظت از وب سایت شماست، زیرا کدی رو به دستگاه همراه شما می فرسته که باید قبل از ورود به سیستم آن رو وارد کنین.

    این بدان معنیه که بدون دسترسی فیزیکی به دستگاه، شخص دیگه ای نمی تونه به ادمین شما دسترسی پیدا کنه.

    این روش امنیتی به پلاگین نیاز داره و تعدادی پلاگین رایگان و پولی برای ایجاد این قابلیت در دسترس است.

    محدود کردن تلاش برای ورود به سیستم

    این یک روش ساده دیگه برای محکم کردن امنیت وب سایت وردپرس شما با مسدود کردن تلاش برای ورود به سیستم از یک IP خاص پس از تعداد مشخصی تلاش ناموفق است.

    این روش نیز به یک پلاگین نیاز داره و تعدادی پلاگین رایگان و پولی برای ایجاد این قابلیت در دسترس است.

  • عدم اجرای پشتیبان گیری

  • همه به پشتیبان گیری خودکار نیاز دارن. این قسمت اساسی داشتن وب سایت است.

    جدا از اینکه شما رو قادر می سازه تا تغییرات رو به راحتی برگردونین، همچنین ممکنه به شما کمک کنه تا با بازیابی نسخه قدیمی وب سایت خود به سرعت از هک بهبود پیدا کنین.

    برنامه پشتیبان گیری شما تا حدودی به دفعات تغییر وب سایت شما بستگی داره، اما حداقل این برنامه باید به صورت هفتگی اجرا بشه.

    بهتره پشتیبانی گیری به مدت چندین ماه انجام بشه؛ این کار به شما امکان میده به اندازه کافی عقب برگردین تا یک نسخه پشتیبان پاک برای بازیابی پیدا کنین.

    اگرچه این نسخه های پشتیبان می تونن در سرور وب شما کار کنن تا روند بازیابی رو سرعت بدن، اما در حالت ایده آل، باید از آن ها نیز نسخه پشتیبان تهیه کنین تا همیشه یک نسخه پاک داشته باشین.

  • حذف اسکیما

  • در دنیای سئو، ما به هر مزیتی که می تونیم پیدا کنیم، نیاز داریم و گرچه ممکنه اسکیما مستقیماً روی رتبه بندی تأثیر نذاره، اما به دلیل اضافه شدن نشانه های تصویری، می تونه بر نرخ کلیک تأثیر مثبت بذاره.

    این بدان معنیه که وب سایت شما ممکنه کلیک هایی رو بدست بیاره که در غیر این صورت به سایر وب سایت های دارای رتبه بالاتر می رفت.

    این کلیک ها فقط به این دلیل ایجاد میشن که توجه به شما در نتایج جستجو بیشتر است.

    اسکیما اساساً راهی برای برقراری ارتباط با موتورهای جستجو است که بدونن محتوای شما درباره چیست و نحوه ارتباط مطالب موجود در محتوای شما با یکدیگه چیست.

    باید اسکیما خود رو بعنوان ریزداده، که نشانه گذاری HTML است، به عنوان JSON پیاده سازی کنین که نوعی JavaScript است.

    برای کمک به این موضوع، تعدادی پلاگین در دسترس است، چه رایگان و چه پولی.

    اما بهتره JSON رو بنویسین و آن رو در کد وارد کنین، زیرا این کار کنترل بیشتری بدون نیاز به افزودن پلاگین به شما میده.

    گاهی اوقات، ما مجبور به انجام این کار هستیم، زیرا پلاگین ها نمی تونن برخی از سناریوهای پیچیده تری رو که با آن ها روبرو میشیم، کنترل کنن.

    به عنوان مثال، فرض کنین در حال کار با یک برند ملی با چندین مکان حق رأی دادن هستین.

    در این حالت، برخی از صفحات ممکنه برای شرکت اصلی به اسکیما نیاز داشته باشن، در حالیکه برخی دیگه به طرح اصلی برای شرکت اصلی و حق رأی دادن محلی نیاز دارن.

    این مورد نیاز به یک رویکرد سفارشی داره.

  • پیکربندی غیر صحیح Permalinks (پرما لینک)

  • لینک های پیش فرض ایجاد شده Permalinks (پرمالینک) توسط وردپرس از منظر جستجو ایده آل نیستن، بنابراین باید آن ها رو تغییر داد.

    این یک راه حل نسبتاً آسان و بسیار ضروری است، زیرا ساختار URL مناسب به موتورهای جستجو کمک می کنه تا سلسله مراتب وب سایت شما رو بهتر درک کنن.

    باید این تنظیم رو از هر مکانی که در حال حاضر در آن قرار داره به حالت زیر تغییر بدین:

    10 اشتباه وردپرس که باید از آن ها اجتناب کنین